Öyle bir olaya şahit oldum ki, insanın kanı donuyor! Ülke 15 Temmuz gibi hain bir süreci yaşadı ama bazıları demek ki hala ders almamışlar!

'Yolsuzluk!', 'Üçkağıtçılık!', 'Komisyonculuk!' sinemize öyle bir işlemiş ki, hiçbir taviz vermeden devam ettiriyoruz! Yaşadığım olayla bir kez daha anladım ki, bu ülke dualarla ayakta duruyor. Yoksa Allah bu ahlaksızların yaptıklarını reva görmezdi.

Olayı anlatmayacağım, çünkü bazı şeyleri deşifre etmiş olurum. Ama zamanı geldiğinde hepsini yazmaktan da çekinmeyeceğim. Şimdilik, olayı özetlemekle yetineceğim.

Malumunuz yıllardır şeker pancarı ile ilgili bir çok haber yaptık. Cargill'i, Mason'u, NBŞ'si, Özelleştirmesi ve Kotası gibi… Güya şeker pancarı ile ilgili kendimi her şeye vakıf zannediyordum. Ama öyle değilmiş! Bir de bunun hiç bilmediğimiz, bugüne kadar göremediğimiz 'Kota Komisyoncuları' varmış!

Bu 'Kota Komisyoncuları' yıllardır pancar çiftçisinin üzerinden paraya para demiyorlarmış! Ben de yeni fark ettim.

Pekala, kim bu komisyoncular? İşte burada durup düşünmemiz gerekiyor. Bu komisyoncular öyle ayak takımından değiller. Devletin önemli makamlarını işgal ediyorlar! Aldıkları maaş yetmiyor olacak ki, çiftçi üzerinden 'Kota Komisyonculuğu' da yapıyorlar!

Kota Komisyonculuğunda da sağlam paralar dönüyor. Üç beş kuruşa bu işi yapmıyorlar! Milyon TL'ler ceplere indiriliyor! Pancar kotasına ihtiyacı olanlar, bu komisyoncular üzerinden giderse hiç zorlanmadan istediği kotayı alabiliyor.

İşte durum böyle! 15 Temmuz'da bu ülke büyük bir badire atlattı. Belki bu badire, devletin içine sirayet etmiş birileri için de bir ders olur diye düşünüyorduk ama öyle olmamış! Bırakın ders almayı, devlet milletiyle 'FETÖ' belasını başından savmaya çalışırken, bütün algılar bu yöne yönelmişken, birileri fırsatı fırsat bilip aynı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi çiftçinin üzerinden pervasız bir şekilde 'dünyalıklarını' biriktiriyorlar!

Burada şu noktayı da belirtmem gerekiyor; komisyoncular bu işi öyle rahat yapıyorlar ki; özgüvenleri çok yüksek! Devletin her tarafına sirayet ettikleri için daha düne kadar FETÖ'cülerde de vardı bu özgüven! Demek ki bu komisyoncuların da güvendikleri sağlam 'dayıları' 'emmileri' var!

İşte beni de asıl burası ürkütüyor!

Sadettin İnan / Tarımdan Haber Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni