Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup toplantısında, şeker pancarının ölüm fermanı anlamına gelen kota kıyağını sert bir dille eleştirdi. Geçtiğimiz hafta Tokat / Turhal'da şeker pancarı üreticileri bir araya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şeker pancarı üzerinde oynanan oyunları üreticilerle paylaştığını bildirdi.

Şeker fabrikalarının Türkiye için önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin ilk 6 ayında şeker fabrikasının temelinin atıldığını hatırlattı. Türkiye'nin şeker üretiminde dünyada 5'nci sırada bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şeker pancarı üzerinde oyunlar oynandığını bildirdi. Nişasta Bazlı Şekerlerin kotasının oranlarının yükseltildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cargill ve Ülker'e kıyak anlamına gelen Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısına da tepki gösterdi. “Nişasta bazlı şekerlerin kotasının kaldırılacağını da biliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceklerini dile getirdi.

FABRİKALAR ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK, GEÇ İCİ İŞÇİLER KADROYA ALINACAK

Ayna zamanda CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının özelleştirilmeyeceğinin de altını çizen Kılıçdaroğlu, fabrikalarda çalışan 3 bin 300 geçici işçinin de kadroya alınacağını vurguladı.