Pancar ekim programlarına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyeler, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker'in eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Lütfi Yüksel, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Ziraat Müdürleri , Bölge Müdürleri, Muhtarları ve Çiftçiler iştirak ettiler.

Okunan Kuran-ı Kerim ve 2015 yılındaki Yağışların bereketi için yapılan dualar sonrası pancar ekimlerine Dadağı Köyünde Hadi Bayram ve Gömeç Köyünde Adem Ceviz'ın tarlalarında pancar ekimi yapıldı.

Pancar ekim törenlerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Bu seneki yağışların bereketinden dolayı kampanyamız geç başladı. Sezonun bereketli olmasını diliyoruz. Çiftçilerimiz Allah'ın rahmetine inanarak tarlalarını ekiyorlar ve ailelerini geçindirmek için bu faaliyeti yapıyorlar. Allah afet vermesin. Bu ekimlerin önemini öncelikle içimizde hissetmek ve topluma hissettirmek için dua ile başlıyoruz" dedi.


ŞEKER PANCARINI YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Pancarın önemini ifade etmek açısından bu töreni düzenlediklerini dile getiren Akay, "Tüm yöneticilerimizle buradayız önemine inandığımız için hep birlikte tarla günlerine iştirak ediyoruz. Bizler pancar işinde ne kadar başarılı olursak çiftçimize ve ailelerine o derece katkı sağlamış olacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle geçmişten beri çiftçimize katkı sağlayan samimiyetle ve çiftçiye hizmet amaçlı iş yapan herkesten Allah razı olsun. Şeker pancarı bölgemiz için çok değerli hale geldi. Bunu korumak varlığını sürdürmek yaşatmak hepimizin görevidir" dedi.

SULAMA KANALLARI İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

Başkan Akay, Gömeç arazisi ve toplulaştırma ile ilgili olarak ta şunları söyledi; "Kayseri'nin en nadide arazilerinden birisidir. Sulama kanalları mevcut ama ihtiyacı karşılamıyor. Arazilerimize ürünün ihtiyacından fazla su verebiliyoruz. Salma sulama sistemleri ile Ürünün ihtiyacından fazla ya da az su verilmesi sonucunda arazinin çoraklaşmasına sebebiyet verebiliyoruz. Dünyada yeni sulama sistemleri geliştirildi. Bu bölgenin de en acil ihtiyacı basınçlı sulama sisteminin kurulmasıdır. Bu gerçekleştiğinde daha verimli ürün alınır. Su israfı önlenir. Bu arazi kan ekseniz can bitecek arazidir. Ancak su ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Devletimizin yatırımcı kuruluşlarının bu konuyu gündemlerine alması lazım. Bu arazide toplulaştırma başladı ancak itirazlar nedeniyle uygulama gecikiyor. Temenni ediyorum ki en kısa zamanda tamamlanırsa sulama sistemleri ile beraber çok güzel bir arazi ortaya çıkmış olacak. Bu gelişmeler ülkemiz tarımı ve çiftçimizin geleceği açısından güzel bir gelişme olacaktır"


FİTNEYE FIRSAT VERMEYİN

Programda Kayseri Şeker Yönetim Kurulu eski Başkanlarından Lütfi Yüksel de bir konuşma yaparak, şunları kaydetti: "Fabrikamız için ekimin hayırlı olmasını diliyorum. Niyet iyi olduğu müddetçe Allah da yardım eder kulu da yardım eder. Bizim inancımız niyetinizin doğru olduğuna şüphemiz yoktur. Bir dönem Fabrikamızın ismi kötüye çıktı. Şimdilerde buradaki menfaat fitnelerinin bazılarının menfaatleri kesildi. Yararlananlar elbette o günleri isteyeceklerdir. Fitnenin olmadığı dönem yok. Aradaki fitnelerden korkumuz ve çekincemiz yok. Onlara kimse fırsat vermez. Çiftçi iyi niyetli, sabırlı ve yeri geldiğinde tokadını vurduğunu kaldırmaz. Allah Yolunuzu açık etsin İşlerinizde başarılı etsin. Çiftçimize de Allah Bereketini kesmesin. Allah Gökten rahmetini Yerden bereketini kesmesin. İyi niyetinizden dolayı size ve ekibinize teşekkür ediyorum. Çiftçinin duasını alıyorsunuz. Allah'tan başarınızın devamını diliyorum"

MEVSİM ŞARTLARI BİZİ UMUTLANDIRIYOR

Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de "2015 yılı yağışlar ve iklim değerlerimize bakıldığında tam pancar yılı olduğunu gösteriyor. Allah bereket versin. Dualarla başlattığımız ekimlere gerektiğinde teknik destek de vererek çiftçimize yardımcı oluyoruz. Bu etkinlikler sayesine çiftçimizle buluşuyor. Fabrikamızdaki çalışmalar ve gelişmelerden haberdar ediyoruz. Çiftçilerimiz de sorunlarını dile getiriyor. Bu şekilde İstişareler ederek ekimi de gerçekleştiriyoruz. Allah ekimimizi de hasadını da bereketli etsin" dedi.