Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Güvendi, sahte zeytinyağını anlamanın tüketici için oldukça zor olduğuna belirterek, "zeytinyağının içine yüzde 15-20 oranında başka ürün konulduğunda bile sahtecilik ancak laboratuvar ortamında anlaşılabilir" dedi.

Tüketicilere zeytinyağı alırken, özellikle güvenilir markaları tercih etmelerini öneren Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Tarım Kredi Elit markasıyla zeytinyağı ürettiğini anımsatarak, Balıkesir Gömeç'teki fabrikalarının kapasitesini yeni yatırımlarla yüzde 100 artıracaklarını ifade etti.

Üreticiden ham olarak aldıkları zeytini sıkarak zeytinyağı elde ettiklerini ifade eden Güvendi, şunları kaydetti:

"Fabrikamız 500 ton zeytinyağı depolama kapasitesine sahip olup 250 mililitre ile 18 litre aralığında şişe ve tenekelere dolum yapılıyor. Ayrıca Gömeç'teki fabrikamız sofralık zeytin üretiminde ise yaklaşık bin ton zeytin üretip satmaktadır. Fabrikamız Gemlik tipi siyah, sele, Edremit tipi yeşil ve siyah, domat zeytini gibi çeşitleri 500 gram,1 kilogram, 2 kilogram ve 5 kilogramlık ambalajlarda paketleyip satışını gerçekleştiriyoruz. Zeytinyağına artan talebe bağlı olarak fabrikalarımızın son 5 yılda kapasitesini ve buna bağlı olarak satışlarını her yıl yüzde 25 oranında artırdık."