Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, önceki gün yaptığı basın toplantısında çayda organik üretime mutlaka geçilmesi gerektiğini ancak bunu birilerinin engellediğini iddia etmişti. Sütlüoğlu, “Organiğe karşı çıkanlar ve geciktirenler büyük bir vebal altındadır. Şunu söylemeliyim ki bunlar çaycının dostu değildir" tepkisinde bulunmuştu. Sütlüoğlu'nun isim vermemesi ise dikkat çekmişti.

FAKIBABA ADRES GÖSTERİLDİ

Ancak bölgedeki Günebakış haber sitesinin yazarlarından Ali Öztürk, 2 Şubat tarihli yazısında çayda organik tarıma geçişi engelleyenlerin başında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın geldiğini ileri sürdü.

Öztürk'ün, 'Artık çayın organiğini içmek gerek' başlıklı yazısında şu ifadeler dikkat çekti.

"Becerikli ve sorunlu bir Tarım Bakanı olan Faruk Çelik gitmiş yerine beceriksiz ve risk almayan Tarım Bakanı Fakıbaba gelmişti. Karşısında insan sağlığı sorunu olmasına rağmen risk alıp organiğe geçemedi. Rize'nin ve çayın karşı karşıya bırakıldığı vahamet karşısında dik durup organiği savunamayan Bakan Osman Aşkın Bak... Ve Milletvekili Hasan Karal'a muhalefet olsun diye organiğe karşı çıkan Milletvekili Hikmet Ayar, Rize'deki STK'ları destekleyince organik çay tarımı 3 yıl daha ertelendi. Kararı 2 bakan, bir milletvekili ve Rize'deki 3-4 STK verdi!"

TARIMDANHABER