ÖZEL HABER

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açıklanan AK Parti'nin seçim beyannamesinde, ülke tarımının can damarı olan şeker pancarı ile ilgili hiç bir vaat ve politika yer almadı. 150 bin pancar çiftçisi, 20 bin şeker işçisi başta olmak üzere 10 milyon ülke insanının geçimini yakından ilgilendiren şeker pancarının AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer almaması dikkat çekti.

Seçim beyannamesinde bir çok tarımsal üretim ve gıdada yerli üretim vurgusu yapılırken, tarımsal sanayi, kalkınma ve yerli üretimin ana unsuru olan şeker pancarına yer verilmemesi bir çelişki olarak görülüyor.

Şeker pancarı üreticisi, dört gözle 2015 pancar taban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Diğer yandan özelleştirme kapsamında bulunan 25 kamu şeker fabrikası da ciddi sorunlarla boğuşuyor. Fabrikalarda kalifiye elaman sayısı günden güne erirken, kota sorunu da ayrı bir sorun olarak üretimi tehdit ediyor.

Tarım ve hayvancılık sektörü için hayati önem taşıyan ve ekonomiye yıllık 3 milyar dolar yerli katma değer üreten sektördeki politikasızlık ve belirsizlik yıllardır devam ederken, AK Parti 1 Kasım sonrası için de bir politika vaadinde bulunmadı.