Karaali Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İsa Kamanlı,devlet desteği ile üretimini yaptığı aspir bitkisinin ilk hasadını gerçekleştirdi. Kalite, verim ve karlılık anlamında oldukça iyi sonuç elde eden Kamanlı, yöredeki diğer çiftçilere de örnek teşkil edecek bir üretim yapmış oldu.

Ekimine Karaali Tarım Kredi Kooperatifinin aracılık ettiği aspir için Kamanlı; Gübretaş tarafından üretilen 20.20.+Zn kompoze taban gübresi ve sıvı toz grubundan GÜBRETAŞ Magsül ve Micro üst gübre çeşitlerini kullanarak herkese örnek teşkil edecek ölçüde dekara 160 kg verim elde ettiğini kaydetti.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Bölge Müdürü Veli Altunkaş, “Üretimin çeşitlendirilerek endüstriyel bir bitki olan aspirin ekim alanlarının genişletilmesi gerekmektedir. Aspir; gıda ve kumaş boyasında, sabun, boya, vernik, cila olarak, ayrıca içeriğinde Linoleik asit bulunduğundan çok kaliteli yemeklik yağ olarak kullanılmakta bunların yanında küspesi de hayvan yemi şeklinde değerlendirilebilmektedir. Aspir gibi endüstriyel bitkilerin pazarlanmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Ürün, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında hemen alınmakta, üreticinin emeği alın teri derhal karşılığını bulmaktadır.” dedi.