Gıda Komitesi'nin son toplantısı dün yapıldı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ilgili kurum başkanları katıldı. Gıda Komitesi'nde görüşülen konular hakkında bir açıklama yapılmazken, bu toplantı 2019 yılında çiğ süt fiyatlarına yapılacak artışlar için önem taşıyor. 2018'in son toplantısı olmasından dolayı çiğ süt fiyatlarının da gündeme geldiği kaydediliyor.

Ulusal Süt Konseyi'nin toplanması için Gıda Komitesi'nin toplantısı bekleniyordu. Toplantının ardından şimdi gözler Ulusal Süt Konseyi'ne çevrildi. Sektör temsilcileri Ulusal Süt Konseyi'nin her an toplanabileceğine dikkat çekerek, “Konsey toplantısının önünde şimdi bir engel görünmüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

Bilindiği üzere Ulusal Süt Konseyi'ne, çiğ süt fiyatlarını Gıda Komitesi'nin görüşünü alarak açıklama zorunluluğu getirilmişti. Konsey toplantısından sonra alınacak görüşün farklı yorumları gündeme getireceği için Gıda Komitesi'nin görüşünün önceden alınması bekleniyordu.

TARIMDANHABER