Süt üreticisi, Ulusal Süt Konseyi'nden bugün çıkacak kararı merakla bekliyordu. Üreticinin, yem fiyatları ve artan maliyetlerden dolayı 1.70 lira olan referans fiyatın yükseltilmesi yönünde bir beklentisi vardı. Ancak Konsey toplantısından üreticiyi hayal kırıklığına uğratacak bir karar çıktı.

Ulusal Süt Konseyi'nin bugünkü toplantısında 2019'un ilk üç ayında süt referans fiyatının artırılmaması yönünde bir karar alındı. Buna göre süt üreticisi, 2019'un ilk üç ayında sanayiciye eski fiyattan yani 1.70 liradan süt satmaya devam edecek.

HÜKÜMETİN TAVRI ETKİLİ OLDU

Süt prim desteklerinin 25 kuruşa çıkarılması, yılın ilk üç ayı için referans fiyatın artırılmayacağı şeklinde yorumlanmıştı. Ulusal Süt Konseyi'nden de bugün bu yönde bir karar çıktı. Referans fiyatın artırılmamasında hükümetin tavrı etkili oldu.



Süt prim desteğine seçim yatırımı eleştirisi! Haber için tıklayın...


ÜRETİCİNİN ALEYHİNE SANAYİCİNİN LEHİNE OLDU

Sütte referans fiyat artırılmaması üreticinin aleyhine, sanayicinin ise lehine bir karar oldu. Devlet desteği ile üreticinin mağduriyeti giderilmeye çalışılırken, sanayiciden hiçbir fedakarlık istenmemesi dikkat çekti.

TARIMDANHABER