Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türk Şeker'in salçalık domates alımında devreye girdiğini ifade ederek, Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgesinde günlük 2 bin tona yaklaşan alımların başladığını söyledi.

50 BİN TON DOMATES ALACAK

Esgin, "Türk Şeker, Bursa bölgesinde bugün itibariyle salçalık domates alımlarına başladı. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da sahada yaptığımız hızlı planlama ile günlük 2 bin tona yaklaşan alımlar gerçekleştiriyoruz. Toplamda 50 bin ton (ve gerekirse daha fazla) salçalık domates alımı yapmayı planlıyoruz. Karacabey ve Mustafakemalpaşa ağırlıklı başlayarak Bursa'mızın diğer ilçeleri ile Balıkesir ve Bandırma bölgelerimizden de alımlar gerçekleşebilecek. Domates üreticilerimizin mağduriyetini ortadan kaldıracak şekilde fiyat regülasyonu sağlayacağız. Önümüzdeki yıl, girdi maliyetleri ile finansman riskini azaltacak, sözleşmeli tarımda üreticimizi koruyacak ve alım garantisiyle çiftçimize bir koruma kalkanı sağlayacak düzenlemeler için çalışacağız" dedi.

Hatırlanacağı üzere sson haftalarda üreticiler 45-50 kuruşa mal ettikleri salçalık domatesin fiyatının 30-35 kuruşa kadar gerilediğini ve alıcı bulamadıkları için ürünlerin tarlada kaldığını belirtiyordu.