Yem fiyatlarına arka arkaya gelen zamlara tepki gösteren Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, "Hayvancılık işletmelerimizde en büyük maliyetimiz olan yeme üçüncü zam geldi hatta dördüncü zam uygulaması geliyor" dedi. Konuyla ilgili olarak Tarımdan Haber'e açıklamalarda bulunan Keskin, şunları kaydetti:

"Üreticimiz zor şartlarda çalışmaya devam ederken yem sanayisi zam yapmaya devam ediyor. Petrol bile şu günlerde en dip fiyatları görmüşken, deyim yerindeyse para etmezken ve insanlar petrole bile gereksinim duymazken, tek gerçeğimiz gıda ve insan sağlığı. Ülkemizin, sağlıklı gıda üretiminin geleceği için; Tüm tarım paydaşlarının  birlik içerisinde, ortak hareket edebilecekleri bir inanç birliği oluşturulması gereken bu dönemde bile veryansınlarımıza rağmen çekinmeden fiyatları yükseltiyorlar.

YEM FİYATLARINA ÜÇÜNCÜ ZAM GELDİ DÖRDÜNCÜ ZAM DA YOLDA 

Hayvancılık işletmelerimizde en büyük maliyetimiz olan yeme üçüncü zam geldi hatta dördüncü zam uygulaması geliyor. Yem üreten sevgili kardeşlerimiz, Türk yem sanayicilerimiz yine zam yapma eyleminde bulundular ve bulunmaya da devam edecekler gibi görünüyor.

Devletimizle iş birliği içerisinde olmak ve üretimin devamlılığı için güç birliği yapılması her sektörde yardımlaşmanın ve fedakârlığın yapılması beklenirken gerçekten bu zamları yapmaya devam eden firmalara söyleyecek sözümüzde kalmadı artık. Şimdi köylerde üretim devam etsin, millet hayvanını beslesin, verim yükselsin, üretelim, size de katkımız olur. 

SÜT ÜRETİMİNDE YEM MALİYETİ YÜZDE 60

Süt Üretiminde en temel girdimiz olan yem, üretim maliyetimizin %60 ını oluşturmaktadır.  Biz Süt Üreticileri şuan süt fiyatları artsın diyemiyoruz. Dememeliyiz biliyoruz. Çünkü ülkemize destek olmak için küçük kar marjlarıyla üretim yapabiliyoruz. İnsanlığımıza ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. 

YEMDE SÜBVANSİYON DESTEĞİ UYGULANSIN 

Zaman zaman devletimiz tarafından değişik ürünlerde uygulanan sübvansiyonun, yem fiyatları normalleşene kadar ilgili makamlarca uygulanmasını arz ediyoruz. Yem fiyatlarında ekonomik tedbirlerin alınmasını ivedilikle talep istiyoruz. Biz Üretici grubu olarak birçok sorunla mücadele ederken yem sanayicisinden gerekli anlayışı ve hassasiyeti ülkemiz adına talep ediyoruz; Bırakın da ÜRETELİM…. Daha çok üretelim, sizlerde daha çok kazanın…"