Buğday, arpa ve mısır fiyatlarının yükselmesi üzerine piyasadaki spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçmek için Ocak ayında piyasaya müdahale amacıyla giren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Mart ayında satışlara devam edeceğini duyurdu. Buğday, arpa ve mısır satış miktar ve fiyatlarını açıklayan TMO, Mart ayında diğer aylardan farklı olarak çavdar/yulaf satışına da başladı. Buğday, arpa ve mısırın satış fiyatlarında bir değişikleğe gidilmezken, satılan miktarlar değişti. Şubat ayına göre Mart ayında satışa çıkarılan ekmeklik ve makarnalık buğdayda yaklaşık 30 bin ton düşerken, arpa satışı ise 32 bin ton artırıldı. Mart ayında ilk kez satışa çıkarılan çavdar/yulaf ise 1.275 TL'den satılacak. 

Diğer yandan TMO tarafından arpa satışıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Buna göre açıklamada şunlar kaydedildi: 

Gıda ve hayvancılık sektörünün en önemli ham maddelerinden birisi olan arpa üretiminde TMO görev alanına giren diğer ürünlerde olduğu gibi, bu üründe de sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi amacıyla her türlü tedbiri almaktadır.

Piyasalarda oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi, besici ve yetiştiricilerimiz başta olmak üzere sektörün ham madde tedarikinde sıkıntı yaşamaması amacıyla 2019 Ekim ayından itibaren arpa stoklarımızın satışı devam etmektedir. 

PİYASA FİYATLARINA GÖRE 100-1500 TL ALTINDA SATIŞ YAPILIYOR 

Bu kapsamda Ocak ayından bugüne kadar arpa satış fiyatlarımız değiştirilmemiş olup Kurumumuzca besici ve yetiştiricilere tonu 1.275 TL’den, piyasa fiyatlarının 100-150 TL altında satış yapılmaktadır.

MART AYINDAN İTİBAREN 90 GÜN VADELİ SATIŞLAR BAŞLIYOR

Mart ayından itibaren öncelikle deprem yaşanan bölgelerimizdeki besici ve yetiştiricilerimizin ihtiyaçları karşılanacak şekilde arpa satışlarında vade farkı alınmadan 90 gün vade uygulanmasına karar verilmiştir.

YETİŞTİRİCİ KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPABİLECEK 

Bunun yanı sıra besici yetiştiricilerimizin, ürün bedellerini kredi/banka kartı ile ödeme yapmaları imkanı da getirilmiştir.

 Kuruluşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da besici ve yetiştiricilerimizin yanında olmaya devam edecektir. 

Talep sahiplerinin hinterlandında bulunduğu Şube müdürlüğüne hayvan sayılarını (kaç baş ve cins) gösteren belge ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TMO MART AYI HUBUBAT SATIŞ FİYATLARI 


TMO ŞUBAT AYI HUBUBAT SATIŞ FİYATLARI