DHA’dan Ali Leylak’ın haberine göre, Ceylanpınar ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük çiftliği olan TİGEM son iki yıl içerisinde 15 milyon kar elde ettiği kaydedildi. TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece, başarıyı zirveye taşıma hedefini de "Hazineden para alan bir kurum değil de hazineye para veren kurum olmak istiyoruz" dedi.
Ceylanpınar’da bulunan ve dünyanın en büyük çiftliği olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) son iki yıl içerisinde ileri teknolojiler ve üretimde son tekniklerin uygulanmaya başlamasıyla birlikte işletme ilk kez kara geçti. Toplam 1 milyon 634 bin dekar arazi varlığı ile TİGEM arazi varlığının yüzde 50'sini oluşturan Ceylanpınar Tarım İşletmesi, dünyada da en büyük tek parça tarım arazisi olarak biliniyor.
DEĞİŞEN YÖNETİM, YENİ EYLEM PLANI
2018 yılında ilk kez TİGEM’in başına bir kadın yöneticisi olarak atanan Ayşe Ayşin Işıkgece "Sürekli zarar eden kurum iyi bir yere taşımak için ekip halinde teknoloji gelişmeleri takip ettik. İşletmenin bir önceki yıl 72 bin ton olan sertifikalı hububat tohumu üretimi 2019 yılında yüzde 36’lık rekor artışla 98 bin tona ulaşmış, ürün pazarlama sistemi değiştirilerek gelirleri artırılmış, önceki yıllarda ciddi anlamda zarar eden İşletme 2018 yılında 3,5 milyon TL ve 2019 yılında 11 milyon TL kar eder duruma geltirildi" ifadelerini kullandı.
TARIMDANHABER
Ceylanpınarda olmasına rağmen ceylanpınara faydası olmayan bir kurum o kadar genç işsiz ve el değiştiren yönetim bu duruma duyarsız kalıyor umarım birgün gençlerin sesine kulak veren bir kurum olmaya başara bilirsiniz