Tanzim satış yerlerinde satışlar başlarken, aracıların çıkarılmasına rağmen fiyatların market ve pazar fiyatlarına yakın olması dikkat çekti. İstanbul Gaziosmanpaşa'da mobil tanzim satış noktasında patates ve soğan 3 liradan, portakal 2 liradan, elma 2.5 liradan, biber 7 liradan, salatalık ve domates ise 3.5 liradan satılmaya başlandı.

Çiftlik Yönetim Uzmanı ve Yem Bitkisi Yetiştiricisi Eşref Şekerli, tanzim satış noktalarındaki fiyatları eleştirerek, “Haftalar öncesinden soğan ile alakalı oluşturulan polemikte üreticiden 1 TL'ye soğanı alıyorlar, 5 TL'ye satıyorlar deniliyordu. Şimdi arada aracı yok neden 3 TL?" dedi.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Eşref Şekerli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, “Bu sorular cevap bekliyor" diyerek, şunları kaydetti:

“Belediyeler açtıkları satış noktaları için kendi kendilerine kira yazacaklarımı? Zabıtalar burayı denetleyecek mi? Vergi levhası olacak mı? Şehrin en işlek noktasında hava parası, işgaliye ücreti ödeyecekler mi? Gelir gider hesabı yapılacak mı? Etiketleri okuyunca aklıma bu sorular geldi. Soğan 3 TL yazılmış. Yukarıda yazdığım maliyetleri üzerine eklediğiniz zaman fiyatların marketteki ile aynı olduğunu herkes biliyor. Haftalar öncesinden soğan ile alakalı oluşturulan polemikte üreticiden 1 TL'ye soğanı alıyorlar 5 TL'ye satıyorlar deniliyordu. Şimdi arada aracı yok neden 3 TL?"

Şekerli, sebze meyve fiyatlarını düşürmek için çözümün üretim maliyetlerini düşürerek, çiftçi kooperatiflerinin kendi mallarını aracısız olarak satmalarının alt yapısını oluşturmaktan geçtiğinin altını çizdi.

TARIMDANHABER