TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor! Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor!

TARIMDANHABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatiflerinde bir süredir gündemde olan çiftçi borçlarıyla ilgili işlemlerin başlatıldığı ortaya çıktı. İcra müdürlükleri, borçlu çiftçiler için icra işlemlerini başlattı. İcraya verilen çiftçilerin sicili bozulduğu için hiçbir yerden kredi kullanamayacak ve kredi kartlarına da blokaj konulacak. Borcundan dolayı icraya verilen çiftçiler için zor bir süreç başladı. 

Ankara İcra Müdürlüğünden gelen icra emrini Tarımdan Haber’e gönderen çiftçinin 52 bin lira olan asıl borcunun, 21 bin lira da işlenmiş faizle birlikte 73 bin liraya çıktığı görülüyor. Çiftçiden ayrıca icra, harç ve masraflar da alınacak. Çiftçiye gönderilen icra emrine göre, 52 bin lira borca karşılık yıllık yüzde 19.5 faiz uygulandı.