TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

TİGEM tohumda kan kaybediyor! Sertifikalı tohumluk satış rakamları CİMER'den bile saklandı! TİGEM tohumda kan kaybediyor! Sertifikalı tohumluk satış rakamları CİMER'den bile saklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsünde bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait tarım markette patates ve soğan fiyatları tanzim satış fiyatlarıyla bugün güncellenirken, domates, biber, salatalık ve kıvırcık fiyatları tanzim satış fiyatlarının üstünde satılmaya devam ediliyor.

Tanzim satışlarda satılan ürünlerin tedarikini yapan Tarım Kredi'nin kendi marketlerinde sebze fiyatlarının diğer marketlerle bire bir aynı olması dikkat çekerken, patates ve soğan fiyatlarının tanzim satıştan sonra düşürülmesi eleştiri konusu oldu.

MİLLETVEKİLİ FİYATLARI KARŞILAŞTIRDI

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, bugün Meclis'te yaptığı basın toplantısında Tarım Kredi'nin marketleriyle tanzim satıştaki fiyatları karşılaştırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsü içinde bulunan Tarım Kredi'ye ait marketten aldığı fiyatların tanzim satıştaki fiyatlardan farklı olduğunu dile getiren Aygun, “Tarım Kredi Kooperatifleri tanzim satış yerlerinde satılan ürünlerin tedarikini yapıyor. Ama kendi marketlerinde fiyatlar farklı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım Kredi'nin marketlerinde satılan fiyatlardan haberi var mı?" eleştirisinde bulundu.

PATATESİN 12 ŞUBAT'TAKİ FİYATI


PATATESİN 13 ŞUBAT'TAKİ FİYATI


3 ÇEŞİT DOMATES SATILIYOR EN UCUZU TANZİMİN İKİ KATI

Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsünde bulunan tarım markette, üç çeşit domates satılırken, bu domateslerin fiyatları 6.90 lira ile 9.70 lira arasında değişiyor. Ancak Ankara'da tanzim satış yerlerinden domates 3 liradan satılıyor. Rakamlar karşılaştırıldığında Tarım Kredi marketlerinde domatesin tanzim satışlara göre iki ve üç katı üstünde satıldığı görülüyor.

Tarım Kredi'nin tedarik yaptığı tanzim satış yerlerinde domatesin 3 lira, kuru soğan ve patatesin 2 lira, kırmızı biberin 6 lira, salatalığın ise 4 liradan satıldığını dile getiren Aygun, aynı ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsünde bulunan Tarım Kredi'nin tarım marketinde ise domatesin 9.70 lira, kuru soğanın 5.50 lira, patatesin 4.90 lira, kırmızı biberin 9.40 lira ve salatalığın da 8.90 liradan satıldığını söyledi. Burada büyük bir çelişki bulunduğunu dile getiren Aygun, “Bu fiyatlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanın haberi var mı?" dedi.

Söz konusu markette bugün sabah saatlerde patates ve soğan reyonu boşken, etiketlerin tanzim satış fiyatları ile güncellenmesi dikkat çekti.

TARIMDANHABER