Enflasyonla mücadele konusunda üreticinin yeterli fedakarlığı yaptığını dile getiren Keskin, sanayicinin de biraz fedakarlık yaparak referans fiyatın artırılması gerektiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan prim desteklerinin en erken üreticiye Haziran ayında ödeneceğine dikkat çeken Keskin, ancak artan yem fiyatları ve girdi maliyetlerinden dolayı üreticinin fiyatlara acil müdahale beklediğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, 2019 yılının ilk üç ayında süt prim desteklerinin 10 kuruştan 25 kuruşa yükseltilmesinden dolayı süt üreticileri ve birlikleri adına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ettiklerini belirtti. Zor durumda bulunan üreticiler için devletin üzerine düşeni yaptığını kaydeden Keskin, ancak sanayicinin de kesinlikle elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

REFERANS FİYAT SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMELİ

Bunun için prim desteklerinin yanında Ulusal Süt Konseyi'nin de fiyat için sektör toplantısını yaparak referans fiyatın sürdürülebilir bir hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Keskin, “Üreticinin sanayiciden de beklentisi var. Referans fiyat, üreticinin maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak sürdürülebilir bir seviyeye getirilmesi gerekiyor. Sanayici ve üretici etle tırnak gibidir. Üretici varsa sanayici vardır. Onun için sanayici de burada üstüne düşeni yaparsa işte o zaman üreticinin üstündeki yük hafiflemiş olur. Aksi takdirde tek başına devlet desteğiyle üretimin sürdürülebilirliği yeterli olmayacaktır.”