Patateste garip bir çelişki yaşanıyor. Patatesin bir taraftan fiyatlar artar endişesi ile ihracatı izne bağlanırken, bir taraftan da Mısır’dan ithal patates gelmeye devam ediyor. Tonaj olarak düşük olmasına rağmen, üreticinin elinde patates varken, ithal patatesin Türkiye’ye girilişine izin verilmesi büyük bir çelişki olarak görülüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Mısır’dan ithal edilen patateslerin Niğde’de çuvallanarak piyasaya sürüldüğü ortaya çıkmıştı. Yapılan bu ithalatın yankıları devam ederken, ikinci bir ithalatın daha yapıldığı iddia edildi. 

İddialara göre, Mısır’dan Suriye’ye götürülmek için getirilen patatesler, Suriye yerine Türkiye’de iç piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz gün 2 bin ton patatesin, üretim merkezi olması nedeniyle Niğde’ye getirildiği ve burada çuvallanarak piyasaya satıldığı ortaya çıkmıştı. 2 bin ton patatesin ardından yeni bir ithalat daha yapıldığı iddia edilirken, bu sefer Mısır’dan 5 bin ton patatesin iç piyasaya girdiği kaydediliyor. Tonaj olarak düşük olmasına rağmen, üreticinin elinde patates varken, Mısır’dan ithal edilen patateslerin iç piyasada satılması dikkat çekiyor. Diğer yandan patates üreticisi konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den bir açıklama bekliyor.