Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, 'Zevk için saman ithalatı!' başlıklı bugünkü yazısında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin saman ithalatını eleştirilere karşı söylediği; “Saman ithal etmiş olabiliriz ama bu ihtiyaçtan değil" sözlerini sert bir dille eleştirdi.

“Samanı 'ihtiyaçtan ithal etmediğimize' göre 'zevk olsun' diye ithal etmiş olmalıyız" tepkisinde bulunan Ceyhan,

“Öyle ya saman ithalinin keyfine doyum olmaz!

O sarı sarı samanlar ithal edilirken bir tatlı seyri (!) olur ki demeyin gitsin!

Bakan Pakdemirli Türkiye'nin yıllık saman ihtiyacının 66 milyon ton olduğunu hatırlatarak ithal edilen saman miktarının 8-9 bin ton civarında olduğunu söylüyor ve bunun da bir kıymetinin olmadığını iddia ediyor.

Bırakın 8-9 bin tonluk ithalatı bir gram dahi saman ithal edilmiş olsa buna yanarız. Türkiye gibi bir tarım ülkesinin saman ithalinden daha büyük bir ayıp tanımayız"

Ceyhan, yaşanan ekonomik krize de dikkat çekerek, “Elin oğlu döviz kuru ile oynayarak ülkemizi köşeye sıkıştırıp dururken “kayda değmez miktarlarda ithal ediliyor" diye saman ve buğday ithali eleştirilerine “cevap yetiştirmeye çalışmayı" mantıklı ve doğru bulmadığımızı söylemeliyiz.

Biz beklerdik bu tür eleştirilere “cevap yetiştirilmeye" çalışılacağına söz konusu açıkların en kısa zamanda kapatılacağı ve bir daha böyle ithalat yapmak zorunda kalınmayacağı açıklansın.

Bugüne kadar “ihtiyaç dışı maksatla" saman ithal edildiğini söyleyen bir bakan çıkmamıştı.

O da şimdi çıktı ve AKP iktidarlarına nasip oldu" dedi.

TARIMDANHABER