Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay, 2018 yılı içerisinde yem üretim ve satışta 1 milyon ton sınırının aşıldığını ve tarihi rekora imza atıldığını belirtti. 

Şirket olarak 2018 yılının, gerek fabrikalarda yapılan revizyonlar gerekse yeni fabrikalar için yapılan yatırımlar açısından verimli geçtiğini kaydeden Kinay, “Şubelerimizin kapasite artışı için gerçekleştirdiğimiz revizyon çalışmaları ile yem üretimimizi toplamda 1 milyon ton rakamının üzerine çıkarmış bulunmaktayız. Bu noktada üstün gayretlerinden dolayı çalışan ve emeği geçen tüm personelimizi ve ekip arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

ŞANLIURFA'DAKİ FABRİKANIN TEMELİ ATILDI

2018 yılı yatırım planları arasında yer alan Şanlıurfa'da yeni bir fabrikanın temelinin atıldığını, makine alım sürecinin de başladığını açıklayan Kinay, Erzurum, Tire ve Ödemiş'te yapılacak fabrikalar için de arsa alımlarının tamamlandığını söyledi. Kinay, ayrıca Aksaray ve Kırklareli'nde arsa alım işlemlerine devam edildiğini bildirdi.

ESKİŞEHİR SÜT FABRİKASINA 4 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tarım Kredi Yem bünyesindeki Eskişehir Beylikova'da 40 bin metrekarelik alanda kurulu Eskişehir Süt Fabrikasında 4 milyon TL tutarında tevsii yatırımının yapıldığını dile getiren Kinay, “İhalesi tamamlanan yatırım neticesinde var olan 130 ton günlük süt işleme kapasitemizi 180 tona çıkararak bölgedeki hayvancılık yapan çiftçilerimizin ürünlerini daha fazla değerlendirme imkanı bulacağız" dedi.