Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Anadolu Ajansına yaptığı değerlendirmede pandemi sürecinde çiftçinin her türlü gübre ihtiyacını karşıladıklarını kaydetti. Tarımın devamı için gübre üretiminin stratejik öneminin bilincinde olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini hatırlatan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Bu yılın 4 aylık döneminde katı gübre satışımız, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10’un üzerinde arttı. Hatta mart sonu itibarıyla katı, sıvı, toz ürünler toplamında şirket tarihinin en yüksek sevkiyat miktarlarına ulaştık.
Üretim faaliyetlerimizde ise çalışan sağlığını korumak amacıyla vardiya sisteminde değişikliğe gittik. Alınan tedbirler neticesinde kapasite kullanım oranı ve üretim miktarımız geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar azaldı. Fakat lojistik imkanlarımız ve tedarik planlaması sayesinde, çiftçilerimizin her türlü gübre ihtiyacını karşıladık ve bu kapasitemizi halen korumaktayız."

YURT İÇİ OPERASYONLARIMIZDAN NET KAR ELDE ETME HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

İbrahim Yumaklı, 2020 yılına dair sene başında oluşturdukları yol haritasındaki hedefleri şu ana kadar koruduklarını belirterek, satış ve üretim noktasındaki beklentilerine uygun bir dönem geçirdiklerini anlattı. Yumaklı, "Aldığımız etkin önlemler ve Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisine göre şekillendirdiği faiz politikası sonucu düşen faizler sayesinde, finansman maliyetlerinde sağlanan düşüşlerin vergi öncesi kar rakamlarımıza olumlu yansımasını beklemekteyiz. Yılın geri kalan döneminde olumsuz bir gelişme yaşanmadığı takdirde, 3 yıllık aranın ardından yurt içi operasyonlarımızdan net kar elde etme hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

GÜBRETAŞ GÜBREYİ BİLMEYEN KİŞİLER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR 

GÜBRETAŞ’ın son yıllarda kur farkı ve faiz giderlerinden kaynaklı finansal zararının yüksek olması dikkat çekiyor. Diğer yandan Gübretaş yönetim kurulu ve idari kadrosunda bir tane gübreyi bilen, bitki beslemeden anlayan bir ismin bulunmaması şirketin yönetim anlayışını da ortaya koyuyor.