Ziraat Mühendisi ve aynı zamanda çiftçilik yapan Faik Toy, gübre piyasasını yakından takip ederken, değişen fiyatları da sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor. Toy, yaptığı paylaşımda, “1 Ekim’de zam yiyen gübre fiyatlarına biz müdahale beklerken az önce ton başına 100 TL yeni zam geldiği haberini aldım. Tam da ekim zamanı gelmişken Tarım Bakanlığı bu konuda bir adım atmayı düşünüyor mu?” dedi. 

2018'DEN SONRA DOLAR DÜŞTÜ AMA GÜBRE FİYATLARI DÜŞMEDİ!

Gübre fiyatlarında büyük bir çelişkiye de dikkat çeken Toy, 2018 yılında dolarda yaşanan ani yükselişle birlikte gübre fiyatlarının da 2 ay içinde yüzde 120 arttığını ancak daha sonra dolarda yaşanan düşüşe rağmen gübre fiyatlarına gelen zamların büyük kısmının yerinde kaldığını hatırlattı. Toy, kurlardaki artışla birlikte gübre fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiğini bildirdi.

SÜT FİYATLARINA ARTIŞ YAPILMAMASI UMUTLARI YOK ETTİ

Gübre ve yem fiyatları kurlara bağlı olarak sürekli yükselirken, çiftçinin girdi maliyetleri de artıyor. Artan fiyatlar karşısında çiftçi ne yapacağını şaşırmış durumda. Bu konuda çiftçinin elini rahatlatacak bir adım atılması istenirken, enflasyonu artıracağı gerekçesiyle süt fiyatlarının artırılmaması da bu konuda umutları yok etti.  

22 EKİM GÜBRE FİYATLARI

1 EKİM GÜBRE FİYATLARI