TARIMDAN HABER ÖZEL 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir televizyon programında; 'Dolar yükselince endişelenmeli miyiz?' sorusunu "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı?" diyerek yanıtlamıştı. Ancak Bakan Albayrak’ın açıklamalarına rağmen çiftçinin doğrudan dolarla bir işi olmasa da doların yükselmesinden dolayı doğrudan etkileniyor. 

Gübre firmalarının doların yükseleceği beklentisinden dolayı bazı ürünlerinde satışları durdurduğu ortaya çıktı. Doların yükseleceği beklentisinden dolayı ürün satışlarını durduran firmaların arasında GÜBRETAŞ’ın olması da dikkat çekti. 

GÜBRETAŞ bayilerinden alınan bilgilere göre, DAP ve Üre gübre satışı tamamen kapatılırken 20-20 taban gübresinin satışı da bayilere kısıtlı miktarda yapılıyor. DAP ve Üre gübresinin fiyatlara zam geleceği beklentisinden dolayı kapatıldığı belirtilirken, 20-20 taban gübresinin de yine zam beklentisinden dolayı bayilere kısıtlı miktarda tedarik yapıldığı kaydediliyor. 

Çiftçinin iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın fiyat artacağı beklentisinden dolayı çiftçinin ihtiyacı olduğu dönemde DAP ve Üre gübre satışlarını durdurması ve 20-20 taban gübresini de bayilere kısıtlı miktarda tedarik etmesi dikkat çekti.