Yakın zamanda hayata geçirilen ‘Çiftçi Aylık Destek Kredisi’ ile çiftçilere aylık ihtiyaçlarında kullanabilecekleri yeni bir ürün tasarladıklarını ifade eden Burak Koçak, şunları söyledi: “Her üretici aynı zamanda bir tüketicidir anlayışı ile çıkardığımız bu ürün yardımıyla üreticilerimiz kullandıkları krediyi aylık tutarlara bölünmüş olarak hesaplarında her ay görüyorlar. Böylelikle senede bir gelir elde eden üreticilerimiz ellerine geçen toplu parayla her ay oluşan ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.

Mutfak masrafı, faturalar, evin tüm gereksinimleri gibi temel ihtiyaçları karşıladıkları bu kaynağın geri ödemesi ise yine hasat sonrasında. Sadece finansman çözümleri ile değil, finansal olmayan ürünlerimizle de çiftçimizin yanındayız. Tarım sektöründe teknolojik dönüşüm ve dijital entegrasyonun en büyük destekçilerinden biriyiz. Üreticilerimize dijital kanallar aracılığı ile danışmanlık hizmeti sunmak üzere tasarladığımız Deniz’den Toprağa dijital platformu 100 bin üzerinde takipçisi bulunan Facebook sayfası ve 150 binden fazla sayıda indirilen mobil uygulaması ile tarım sektörünün en çok takip edilen kanalları haline geldi.

Bu platform aracılığı ile üreticilerimize anlık, sorgulanabilir ve sektörel bilgiler sağlarken işlerini daha iyi takip etmelerini sağlayan hava durumu, haberler, hibe destek hesaplamaları gibi konularda da yardımcı oluyoruz. Uygulamamız içerisinde yer alan Mühendise Sor menüsü üzerinden bugüne kadar 10 bin üzerinde soru aldık, ziraat mühendislerimiz aracılığı ile tüm soru ve sorunlarında çiftçimize eksiksiz yardımcı olduk.”