TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 
Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın yapamadığını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptı. Futbol kulüplerinin borçlarının Ziraat Bankası öncülüğünde kurtarılması, Tarım Kredi üzerinden çiftçiye uygulanan 'Kanunsuz Faizi!' yeniden gündeme getirdi. Çiftçiye karşı uygulanan kanunsuz faize aylardır bir çözüm bulunmazken, batık durumdaki spor kulüplerinin borçlarının düşük faizle uzun vadeye yayılarak kurtarılması, 'Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın yapamadığını Yıldırım Demirören yaptı!' eleştirilerine neden oldu.

İNDİRİMLİ TARIMSAL KREDİLERE PİYASA FAİZİ UYGULANIYOR!

Bilindiği üzere 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye kullandırdığı kredilerin kaynağını Ziraat Bankası'ndan karşılıyor. Ziraat Bankası da Tarım Kredi Kooperatiflerini çiftçi kuruluşu olarak görmediği için piyasa faizi ile kaynak kullandırıyor. Durum böyle olunca Tarım Kredi'den kredi kullanan çiftçi, sübvansiyonlu yani devlet destekli indirimli tarımsal kredileri bile piyasa faizi ile kullanmak zorunda kalıyor. Tarım Kredi'de indirimli tarımsal kredilerdeki faiz farkını çiftçiden 'kaynak kullanım ücreti' adı altında gizli faiz olarak tahsil ediyor.

YETKİ VERİLİYOR AMA KAYNAK VERİLMİYOR!

Çiftçiye kullandırılan indirimli tarımsal krediler, Türkiye'de sadece Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırıldığı için burada çiftçiye karşı kanunsuz bir uygulama söz konusu. Kanunsuz uygulamaya son verilerek çiftçinin faiz yükünün düşürülmesi gerekirken, aylardır bu konuda somut bir adım atılmadı.

ÇİFTÇİNİN SORUNU ÇÖZÜLECEĞİ YERDE HABER MAHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ!

Çiftçiye karşı uygulanan bu kanunsuz uygulamayı Milli Gazete, 1 Ağustos'ta manşetten verdiği 'Çiftçiye kanunsuz faiz' haberi ile gündeme getirmişti. Kamuoyunda büyük yankı bulan faiz skandalına yönelik çözüm bulunması beklenirken tam aksine söz konusu haber Ziraat Bankası tarafından mahkemeye götürülerek tekzip ettirildi. Haberi yapan muhabirimiz hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına Ziraat Bankası'nın aleyhinde illegal saldırıda bulunuyor iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, haberin somut gerçeklerle desteklendiğine dikkat çekerek Ziraat Bankası'nın talebini reddetti. Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden kullandırılan kredilerde çiftçiye yüksek faiz uygulandığı gerçeği ortada dururken, Ziraat Bankası'nın söz konusu haberi mahkemeye ve Cumhuriyet Başsavcılığına götürerek yalanlamaya çalışması manidar bulundu.

Ziraat Bankası, 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerine kullandırmadığı düşük faizli kaynağı, spor kulüplerine kullandırılacak.

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON 100 BİN ÇİFTÇİYİ, ÇİFTÇİ OLARAK GÖRMÜYOR!

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

Diğer yandan Ziraat Bankası, 'Çiftçiye Kanunsuz Faiz' haberi üzerine gazetemize gönderdiği açıklamada, üyelerinin tamamı çiftçi olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 'çiftçi' olmadığını ileri sürerek, yüzde 8 faizle kaynak kullandırılmasının mümkün olmadığını belirtmişti. Ziraat Bankası'nın bu açıklaması manidar bulunurken çiftçinin tepkisini çekmişti.

ZİRAAT BANKASI TARIM KREDİ İLE ANLAŞMAYA YANAŞMIYOR!

Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatiflerinin şirketlerini gerekçe göstererek yüzde 8 faizle kaynak kullandırmaya karşı çıkarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu konuda gündeme getirdiği çözüm önerileri de karşılık bulmadı. Mevcut durumun ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile çözüleceği kaydedilirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın bu konudaki girişimleri de bir sonuç vermedi.

TARIM KREDİ'YE UYGULANMAYAN BATIK SPOR KULÜPLERİNE UYGULANACAK!

Ziraat Bankası'nın Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 8 faizle kaynak kullandırılması yönündeki taleplerini geri çevirirken, düşük faizle batık spor kulüplerinin borçlarının yapılandırılmasına öncülük etmesi büyük bir çelişki olarak görülüyor.