TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, salgın sürecinde Türkiye'deki tarımsal üretimin aksamadan sürdürülmesi amacıyla özellikle gübre tedariki noktasında tüm imkanlarını seferber etti ve çiftçilere desteğini sürdürdü. Bu zorlu dönemde GÜBRETAŞ, ilk çeyrekler bazında bakıldığında şirket tarihinin satış miktarı ve konsolide ciro rekorlarını kırdı.

Şirketin ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) yüzde 13 artarken, 31 Mart itibarıyla ana ortaklık payına düşen net karı 69,7 milyon lira oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Türkiye'de tarımsal üretim açısından kritik ilkbahar sezonunun başlangıcı olan mart ayında gündeme giren koronavirüs salgınının getirdiği belirsizliğin, yeni normale geçiş sürecinde halen global etkisini sürdürdüğünü ifade etti. GÜBRETAŞ olarak salgının Türkiye'de görüldüğü ilk günden itibaren hem şirket içinde, hem de saha çalışmalarının yanı sıra tüm üretim ve lojistik noktalarında gerekli önlemleri aldıklarını anlatan Yumaklı, eylem planını hızlıca hayata geçirdiklerini kaydetti.

Diğer yandan sektördeki diğer gübre şirketlerinden olan BAĞFAŞ 15 milyon lira zarar açıklarken, EGE GÜBRE 29.5 milyon lira net dönem karı ve TOROS Tarımın çatı kuruluşu olan Tekfen Holding ise 47 milyon lira kar açıkladı. 

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!