Besicilerin içinde bulundukları krize çözüm bulmak için üç farklı toplantı yapıldı. Besicilerin Kayseri ve Konya’da yaptığı toplantıya Hayvancılık Genel Müdür Yardımcıları ile Et ve Süt Kurumu yetkilileri katılırken, Ankara’da da Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve yönetim kurulu üyeleri Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüştüler. 

Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri tarafından Kayseri ve Konya’da yapılan toplantılara katılan besiciler, yaşadıkları sorunları bir bir Bakanlık yetkililerine anlattılar. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve yönetim kurulu üyeleri de Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’a sorunları ilettiler. 

Yapılan toplantı ve görüşmelerde besiciler, sektörün içinde bulunduğu soruna Kurban Bayramı öncesinde çözüm bulunması gerektiğini aksi takdirde bunun faturasının sektöre çok ağır olacağına vurgu yaptılar. 

BESİCİLER NE İSTİYOR? 

Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılarının katılımı ile yapılan toplantılarda besiciler, Et ve Süt Kurumu’nun kesime yeniden başlamasını isterken, karkas kesim fiyatının da 30 liradan 32 liraya çıkarılmasını talep ettiler.  

32 LİRA MALİYETİMİZ VAR 29 LİRAYA KESTİRİYORUZ!

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, sektörün içinde bulunduğu durumu şu sözlerle anlattı: “Üretici hayvanını kestiremiyor. Sorunları öteleye öteleye bu noktaya geldik. 32 lira maliyetimiz var, 29 liraya hayvan kestiriyoruz. Bu durumun sürdürülecek bir tarafı kalmadı. Kurban Bayramına kadar sorunlar çözülmezse daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. Çünkü şimdi satılmayan et Kurban Bayramından sonra hiç satılmaz. Onun için yarından tezi yok sektörün sorunlarına çözüm bulunması gerekiyor. Bunun için de biz fazla bir şey istemiyoruz. Kilogram başına 2 lira artış istiyoruz. Et ve Süt Kurumu, kesim fiyatını 30 liradan 32 liraya çıkaracak ve üreticinin elindeki hayvanları kestirecek”