Kayapınar Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik destek kapsamında, Karacadağ Kalkınma Ajansına (KKA) sunduğu ve kabul görüldüğü drone operatör eğitimi 16 Nisan itibarıyla ilimizde başladı. KKA tarafından desteklenen proje kapsamında il ve ilçe müdürlüğünde görev yapan 15 teknik personele, 5 günboyunca Ticari Pilotaj Eğitimi verildi, eğitimin ardından, personellere İHA-1 ehliyeti verildi.

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Kırklardağı toplantı salonunda gerçekleşen eğitim, Kayapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüsamettin Yaşa’nın proje tanıtım ve açılış konuşması ile başladı. Yaşa’nın ardında eğitmen Koray Ortakçı tarafından teknik personele "drone eğitim projesi” nin amacı ile ilgili teorik bilgiler verildi.

Ticari Pilotaj Eğitiminin Uygulamalı uçuş eğitimleri GAP UTAEM Müdürlüğü’nün arazi kısmında17-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Eğitim sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Yetkili Eğitim Kuruluşları arasında bulunan yetkili firma tarafından tarım personeline, İHA -1 ehliyeti verildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Teknik Destek Programı (Kasım-Aralık) çerçevesinde Kayapınar Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan TRC2/18/TD/0101 sözleşme numaralı Drone (İHA -1 ) Eğitimi ile “Teknik Personeller Uzmanlaşıyor Projesi” kabul edilmişti.

TARIMDANHABER