Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından Diyarbakır, Mardin, Batman, Adıyaman, Elazığ ve Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinde toplam 78 teknik personele 5 gün süreli teorik ve uygulamalı olarak “Gübre Denetçisi Eğitimi” verildi.

Gübre Denetçisi Eğitim toplantısı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından konuşmalarla devam etti.

Eğitim toplantısı ile ilgili ilk konuşmayı Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan yaptı.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan “toprağımız ve ürünlerimiz için gerekli olan gübrenin doğru ve sağlığa zarar vermeden kullanılmasının önemine değinerek, gübre hususundaki eğitimlerin yanı sıra sahte ve kaçak gübre satışı ile kullanımının da sıkı denetimlere tabi tutulmasının önemine işaret etti.

Yapılacak bu eğitimler sayesinde teknik personellerin bilgi birikimlerinin en üst düzeye çıkartılarak piyasa denetimlerinin artırılacağını vurgulayan Korkutan, bunun da piyasada her üründe olduğu gibi gübre üretiminde de taklit ve tağşiş durumunun asgariye düşürülmesi ve tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik caydırıcı etkisinin olacağı kanaatinde olduğunu ifade etti.

Korkutan, bu sebeple hem denetimlerimize hem de denetimcilerimizin eğitimine önem veriyoruz yapılan bu eğitimin önce ülkemize sonra da ilimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Korkutan'ın ardından Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı adına Ayhan Güneri, Gübre Denetçisi Eğitimi ile ilgili, teknik personeli detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Eğitim toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından verilen sunumlarla devam etti.

Gübre Denetçisi Eğitimine katılan teknik personele, Eğitime Katılma Belgeleri ve Denetçi Kimlik Kartları Bakanlığımızca düzenlenerek denetimlerde yetkilendirilecek.

TARIMDANHABER