Konuyla ilgili olarak Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan, okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek hedefi doğrultusunda, ortaöğretim çağındaki öğrencilerin “Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konularında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve doğru davranışların geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Bu kapsamda Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2018-2019 bahar dönemine ait olmak üzere, Giresun merkez ve ilçelerinde ilk ve ortaokullarda eğitimler verdi.  

Okul çağındaki çocuklar arasında bilinçli besin tüketimi konusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu konuda olumsuz davranışların azaltılması için eğitimin olması gerekiyor. Günümüzde çocuklar çok erken yaştan itibaren birer tüketici olmaya başlamaktadır. Birçok etken onların tüketim alışkanlıklarını etkilemektedir. 

Öğrencilere verilen eğitimlerde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, beslenme çantası kullanımı, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, fırından ekmek-simit  alırken dikkat edilmesi gerekenler (unlu mamul-eldiven-para ilişkisi), gıda israfı ve açlıkla ilişkisi hakkında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. 

Bu kapsamda Giresun’da 1200 öğrenciye “bilinçli gıda tüketimi, hijyen, gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sağlıklı beslenme” gibi konularda gerekli bilgiler verildi. Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerimize  okullarımızda devam edilecektir. 

TARIMDANHABER