Çiftçilere daha iyi hizmet vermek için sürekli hizmet içi eğitim prensibiyle hareket eden AGCO ve dünyaca ünlü markası Massey Ferguson, servis teknisyenlerine ve bayilerine yönelik online eğitimlere ağırlık verdi. AGCO Türkiye Genel Müdürü Mete Has, “Yaşadığımız olağanüstü dönemde de çalışmaya devam eden çiftçimizi desteklemek için biz de gereken her türlü planlamayı yapıyoruz. Bu zorlu dönemde gerek geniş bayi ağımız, gerek olası her aksaklığa anında müdahale eden donanımlı teknik servis ekibimizle onların yanındayız” dedi.

Bu yıl ilk 3 ayda 3 farklı eğitimle toplam 170 kişiye yüz yüze eğitim veren AGCO Academy, Covid-19 pandemisinin başlamasının ardından çalışanların ve bayilerin sağlığını gözeterek planlanan eğitimlerini erteledi. Buna karşılık e-learning sistemi ile online eğitimlerine ağırlık verdi. AGCO Academy bünyesindeki e-learning çalışmaları, Nisan ayından itibaren satış sonrası teşkilatı tarafından daha aktif kullanılmaya başlandı. 15 günde 100’e yakın yetkili bayi/servis teknisyeni traktör ve hasat makinalarına yönelik online eğitim aldı.

Pandemi döneminde Türkiye’nin her yerinden 24 bayinin yöneticisine özel eğitim verildi

Pandemi döneminde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 24 AGCO Massey Ferguson bayisinin yöneticilerine yönelik 5 modülden oluşan bir online e-learning çalışması gerçekleştirildi.  Eğitimde, uzaktan satış, nakit akışı, moral motivasyon, satış sonrası e-tedarik ve finansal performans konuları ele alındı. Covid-19 döneminde gelişen şartlara uyum amacıyla düzenlenmesine rağmen bu eğitim, her türlü kriz ya da olağanüstü dönemde AGCO ekibinin kullanabileceği bilgilerle dolu bir nitelik taşıyor. Bu eğitimle, yüz yüze iletişimin azaldığı bu günlerde, mevcut işlerin takibinin yapılması, yeni fırsatların yaratılması, çalışan motivasyonunun en üst seviyede tutulması, satış sonrasının daha organize olması ve bayi verimliliği ile sürdürebilirliğinin sorunsuz bir şekilde sağlanması hedefleniyor. 

AGCO’dan yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde bayi satış yöneticileri ve bölge müdürlerine yönelik bir başka e-learning çalışması daha gerçekleştirilecek. Yeni eğitim, bu kez 3 modülden oluşacak ve içerisinde projeler de yer alacak. 

Eğitimlerde neler var?

AGCO Academy tarafından, daha yetkin ve kalifiye bir yetkili servis ağı kurmak amacıyla düzenlenen genel eğitimlerde ise, temel hidrolik ve elektrik gibi daha temel seviyede dersler, traktör, biçerdöver, balya makinesi ve otomatik dümenleme sistemleri gibi konular ele alınıyor. 

Eğitimlerde, Massey Ferguson’un tarih, patent ve buluşları, tüm tanınmış ürünlerinin tarihçesi, günümüzdeki ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgiler, Massey Ferguson traktörlerinde kullanılan teknolojiler, motor, şanzıman, teknolojik çözümler de öğreniliyor. Massey Ferguson Türkiye Eğitim Merkezi’nin düzenlediği teorik ve pratik eğitim çalışmalarına katılanlar, sınava tabi tutuluyor ve 80 puan üzeri alanlara birer başarı belgesi veriliyor. Bu puanı alamayanların sınava 5 defa daha girme hakkı bulunuyor. Çiftçilere makine kullanım eğitimleri de, bu eğitimleri  alan AGCO Massey Ferguson yetkili servisleri tarafından sağlanıyor.

“Bu olağanüstü dönem, tarımın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi”

AGCO Türkiye Genel Müdürü Mete Has, tarımın yaşam için ne kadar hayati olduğu gerçeğinin, dünyanın içinden geçtiği bu önemli günlerden öğrenilen en faydalı ders olduğunu belirtti. AGCO ve onun dünyaca ünlü traktör markası Massey Ferguson’un, tarım üreticisini satış sonrasında da desteklemeyi önemsediğini, bu nedenle geniş bir bayii ve satış sonrası destek ağı kurduğunu aktaran Mete Has, sözlerine şöyle devam etti:

“Şirket olarak hedefimiz; büyüyen dünya nüfusunu doyurabilecek en son teknolojide, verimli, kazançlı, çiftçilerimizin üretimini destekleyecek, tarıma yatırımın sürekliliğini sağlayacak teknolojik çalışmalar yapmak. AGCO dünya çapında Ar-Ge’ye günlük 1 milyon dolar, yılda ortalama 400 milyar dolar harcıyor. Çiftçileri ve tarımı desteklemek temel şirket politikamız. Bu nedenle sürekli gelişime öncelik veriyor, yeni teknolojiler geliştirerek üretim ve verimliliğe katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ekibimizi devamlı şekilde meslek içi eğitime tabi tutarak, onların da tarım üreticilerine en iyi  desteği ve çözümleri sunmasını sağlıyoruz. Yaşadığımız olağanüstü dönemde de çalışmaya devam eden çiftçimizi desteklemek için gereken her türlü planlamayı yapıyoruz. Bu zorlu dönemde de gerek yetişmiş personelimiz, gerek olası her aksaklığa anında müdahale eden teknik servis ağımızla onların yanındayız.”

Massey Ferguson Academy’nin yüz yüze eğitimleri de devam edecek

AGCO, teknolojinin iş yaşamına entegre olduğu günümüz koşullarında, sahada faaliyet gösteren tüm birimlerin ve çalışanların gelişen teknolojilerden daha fazla yararlanmasını hedefliyor. Bu amaçla e-learning devam ederken, AGCO Academy’nin yüz yüze eğitimleri de, çalışanlar için sağlık riskinin bulunmadığına karar verildiğinde, gerekli ek sağlık tedbirleri de alınarak tekrar başlatılacak.