Konuyla ilgili olarak Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"26.06.2019 tarihinde İl Müdürlüğümüz Kütahya Yolu Yerleşkesi toplantı salonunda düzenlenen törene İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER, KOSGEB İl Müdürü Tarık YILMAZ, İŞKUR İl Müdürü Hasan YOLDAŞ, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube ve İlçe Müdürlerimiz ile kadın çiftçilerimiz katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER törende yaptığı konuşmada;

Bakanlığımızın “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında; İl Müdürlüğümüzce tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem verdiğimizi belirterek, kırsalda üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçilere girişimcilik eğitimlerinin verilmesi yolu ile uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ve tarımda kadın girişimciliğinin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti.

İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Program kapsamında İlimizde 18-40 yaş arası kadın çiftçilerimize KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile 32 saat süreli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” ni alan Çifteler İlçesinde 20, Beylikova İlçesinde 19, Sarıcakaya İlçesinde 15, Merkezde 9 ve İnönü İlçesinde 12 olmak üzere toplam 5 sınıfta eğitim gören 75 kadın çiftçimize belgelerinin törenle verildiğini söyledi. 

2019 yılında 4 bölgeden oluşan 17 ilde yürütülen programda, İl Müdürlüğümüzün Ankara, Sivas, Yozgat illerini kapsayan İç Anadolu Bölgesinde koordinatör il olarak seçildiğini söyleyen İl Müdürümüz SEVER, eğitimler sonucunda hazırlanan projelerin değerlendirilerek ilk on projenin belirleneceğini ve daha sonra diğer illerde de seçilen onar projeyle birlikte İlimizde 4 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek programda sergileneceğini belirtti.

İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER programın İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dileyerek, eğitime katılan kadın çiftçilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
KOSGEB İl Müdürü Tarık YILMAZ da yaptığı konuşmada;

Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek genç kadın çiftçilere yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, istihdam olanaklarının artırılması ve korunması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, başta İl Müdürümüz ve İŞKUR İl Müdürü olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören İl Müdürleri tarafından kadın çiftçilerimize katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi"