Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 9 ilçede üreticilere yönelik tarım sigortaları konusunda bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenlendi.

Seyitgazi, Alpu, Sivrihisar, Mihalıççık, İnönü, Mihalgazi, Çifteler, Beylikova, Mahmudiye ilçelerimizde düzenlenen tarım sigortaları 2019 yılı uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantılarına İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, TARSİM Ankara Bölge Müdürü ve konu uzmanları, Ziraat Odası Başkanları, Çiftçi örgütü yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda üretici katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tarım sigortalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması ile üreticilerin doğal afetlerden ve oluşabilecek diğer risklerden korunmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması amacıyla İlçelerimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini ifade etti.

Tarımın ülkelerin beslenmesi, istihdam ve kalkınması için önemli ve stratejik bir sektör olduğunu ifade eden İl Müdürü Sever, tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerin de gelir seviyelerini korumak ve tarımsal riskleri en aza indirmek amacıyla tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Üreticilerin en az % 50 prim desteği sağlanan Devlet Destekli Tarım Sigortaları konusunda daha katılımcı olmalarını ve yaptırmış oldukları poliçeleri mutlaka okumaları gerektiğini belirten İl Müdürü Sever, Tarım Sigortalarını yaygınlaştırmak ve doğal afetlerin sektöre verdiği zararlardan çiftçileri korumak amacıyla çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Toplantılarda TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğünden gelen konu uzmanları tarafından üreticilere tarım sigortaları konusunda ürünlerinin don, sel, kuraklık gibi doğal afetlerden zarar görmeleri halinde sigorta kapsamına alınması ve zararlarının telafi edilmesi konularında detaylı bilgiler verildi.

Daha sonra soru-cevap şeklinde katılımcıların sorularının cevaplanması ile toplantılar sona erdi.

TARIMDANHABER