TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, çiftçi eğitim toplantılarının TARSİM'in öneminin anlaşılmasına büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünün Koordinasyonu ile Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından 17 ilçede üreticiler için eğitim toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans Salonunda gerçekleştirilen TARSİM Eğitim toplantıları 4-8 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, Kıdemli Uzman Muharrem Ünal, kurumamirleri, kurum personeli ve çiftçiler katıldı.

TARSİM Eğitim Toplantısı, TARSİM Bölge Müdürü Serdal Doğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Doğan, Türkiye'de 2018 de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tarım arazilerinin yüzde 20'sinin üzerinde tarım sigortası yapıldığını, Diyarbakır'da 2018 yılında poliçe sayısının 18 bin 965 adet olduğunu belirterek, her yıl yapılan TARSİM eğitim ve yayım faaliyetleri sayesinde üreticilerin TARSİM sigortasına taleplerinin arttığını söyledi.

TARSİM Bölge Müdürü Serdal Doğan konuşmasına şöyle devam etti:

"TARSİM her sene kapsamını genişleterek, bu kapsamda mercimek ve nohut ilçe bazlı kuraklık verim sigortası kapsamına alındı. Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası kapsamına yavru atma teminatı getirildi, sel ve su baskınlarının kapsamı genişletildi. Dolu Paketinde Poliçede yazılı primin yüzde 50'si, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında poliçede yazılı pirimin yüzde 60'ı, Don teminatında poliçede yazılı pirimin yüzde 67'si devlet tarafından karşılanıyor."

Kıdemli Uzman Muharrem Ünal, TARSİM sunumlarını gerçekleştirdi. Yapılan eğitimlerde TARSİM 2019 yılı yenilikleri kapsamında Bitkisel Ürün Sigortası, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Arıcılık (Arılı Kovan ) Sigortası, başta olmak üzere 5363 sayılı yasa kapsamında TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) mevzuatı kapsamında eğitim verdi.

TARIMDANHABER