Tarım ve Orman Bakanlığı, aylardır ödenmeyen buzağı desteğiyle ilgili yetiştiriciye bir açıklama yapmazken, Türkiye’nin önemli gazete ve haber siteleri de bu konuyu suiistimal ederek sayfalarına Google aramalarından trafik çekerek reklam gelirlerini artırma aracı olarak kullanmaya başladı. 

Aylardır ödenmeyen buzağı destekleri üreticiyi mağdur ederken, bu konu Google’da en çok aranan konuların başında geliyor. Türkiye’nin önemli gazete ve haber siteleri de bu durumu fırsata çevirmeye başladı. Ödemelerle ilgili güncel bir gelişme olmamasına rağmen söz konusu gazete ve haber siteleri, sanki ödemelerle ilgili yeni bir gelişme varmış gibi içi boş haberler servis ederek Google’dan trafik çekiyorlar. 

İÇİ BOŞ HABERLERLE YETİŞTİRİCİNİN UMUTLARIYLA OYNANIYOR 

Buzağı desteği ödemeleriyle ilgili dört gözle Bakanlıktan açıklama bekleyen yetiştiriciler de bu haberler karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Çünkü söz konusu haberlerde güncel bir gelişme yerine eski haberlerin derlemesi veriliyor. 

BU BAŞLIKLI HABERLERE DİKKAT 

Buzağı desteği ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Buzağı desteklemeleri ne zaman ödenecek? Buzağı destekleri ne zaman yatacak? Buzağı desteği ödendi mi? Başlıklarıyla servis edilen haberlerde ödemelerle ilgili güncel hiçbir bilgi yer almazken, bu haberlerin sürekli güncellenmesi de dikkat çekiyor. 

2020 GELDİ 2018'İN BUZAĞI DESTEĞİ ÖDENMEDİ 

Buzağı destekleri, hayvancılık desteklerinde en önemli kalemi oluştururken, bütçede yaşanan sıkıntıdan dolayı aylardır ödenmiyor. 2020 yılına gelinmesine rağmen hala 2018’in ikinci dönem buzağı destekleri ödenmedi. 

GOOGLE'DE İLK SIRALARDA ÇIKIYOR 

Sıkıntılı günler geçiren yetiştirici, buzağı destek ödemeleriyle ilgili Bakanlıktan her gün bir açıklama beklerken, bu konu Google aramalarında da kendisini gösteriyor. Buzağı desteği ile aramalar Google’de en çok aranan konuların başında geliyor. Türkiye’nin önemli gazete ve haber siteleri de bu durum gördükleri için Google aramalarında sayfalarına trafik çekerek reklam gelirlerini artırmanın bir aracı olarak kullanmaya başladı. 

BAKANLIKTA SUİSTİMALE GÖZ YUMUYOR 

Buzağı desteği ödemeleriyle ilgili olarak yetiştiricinin ciddi bir beklenti içinde olduğu bilindiği halde Tarım ve Orman Bakanlığının, ödemelerin neden geciktiği ve ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.