Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Yetiştirici Bölgesi' olarak belirlenen 30 ilde üreticilere en az 20 baş en çok 100 baş düve alım bedelinin yüzde 30'u hibe olarak verilecek. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak Düve Alım Desteğine müracaatlar 08 Mayıs itibariyle başladı ve 06 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

Boş ya da gebe düve alımlarında en az 20 en fazla 100 baş düve alım bedeli için yüzde 30 hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler işletmenin bulunduğu il/ilçe müdürlüklerine, başvurularını bizzat kendileri yapacaklar.

2018/21 sayılı Destekleme Tebliği ve Düve Alım Desteği Uygulama Rehberindeki şartları sağlayabilecek ve daha önce hibe desteklerden yararlanmamış gerçek veya tüzel kişiler (birlik, şirket vb.) kombine ve etçi ırklar (Simental, Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin, Şarole ve Belçika Mavisi ırkları ) için hibe desteği alabilecektir.

Başvuru dönemi itibari ile hibeye esas üst sınır için Bakanlık, "kombine ve etçi damızlık gebe düve fiyatı 10.000 TL/baş" ve "kombine ve etçi 8-13 aylık damızlık boş dişi sığır fiyatı 6.000 TL/baş" olarak belirledi.

MÜRACAAT ŞARTLARI

-01.01.2018 tarihinden önce Türkvet sistemine kayıtlı bir işletmesinin olması gerekiyor.

-İşletme kapasitesi talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması gerekiyor.

-Talep edilen hayvan sayısı en az 20 baş, en fazla 100 baş olacak.

-Destek oranı düve alım bedelinin yüzde 30 nispetinde. Bakanlık düve birim fiyat üst değerini; gebe düve bedeli 10.000TL, boş düve üst değerini ise 6.000 TL olarak belirledi.

-Düveler; Düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (TİGEM), damızlık sığır yetiştirici birliklerinden, süt üretici birlikleri ve Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) ve iştiraklerinden temin edilecek.

-Düveler 2 (iki) yıl süre ile satılamayacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

-Başvuru Dilekçesi

-Başvuru Formu

-Nüfus Cüzdan Fotokopisi

-Hayvancılık/Ziraat alanında eğitim aldığına dair diploma/sertifika/fotokopisi (var ise)

-Gazi veya birinci derece şehit yakını olduğuna dair belge

-İşletmenin ari/organik niteliğine dair belge (var ise)

YETİŞTİRİCİ BÖLGESİ İÇİNDE BULUNAN İLLER

Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat.

YÜZDE 30 HİBE DESTEĞİ UYGULAMA TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN...

TARIMDANHABER