Küçük kapasiteli büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine 2020 yılında yapılacak yem desteğine ilişkin karar bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yem fiyatlarına arka arkaya gelen zamlardan dolayı üreticinin yem maliyetlerini biraz olsun düşürmek için açıklanan yem desteğiyle ilgili karar bugün Resim Gazete’de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bundan yaklaşık 2 ay önce üreticiye yem desteğinin verileceğini açıklamıştı. Yayınlanan karara göre yem desteği bir defaya mahsus verilecek. 

YEM DESTEĞİNDEN KİMLER NASIL YARARLANACAK? 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, öncelikle yem desteğinden yararlanmak için işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı işletme olması gerekiyor. Buna göre, Manda dahil 20 başa kadar (20 dahil) anaç sığırı ve/veya besilik erkek sığırı olan yetiştiricilere hayvan başına 65 TL, 50 başa kadar (50 dahil) anaç küçükbaş hayvanı olan yetiştiricilere hayvan başına 6.5 TL bakanlıkça belirlenecek kriterlere göre destekmele ödemesi yapılacak. 

DESTEKLERDEN KİMLER YARARLANAMAYACAK? 

Desteklemelerden men cezası bulunanlar yem desteğinden yararlanamayacak. 

DESTEK ÖDEMESİ 2020 HAYVANCILIK DESTELEME BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK 

Yapılacak yem desteği ödemeleri, Bakanlığın 2020 yılı bütçesinde hayvancılık desteklemeleri için ayrılan ödenekten yapılacak.