Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 'Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No:2017/32) çerçevesinde Düve Alım Desteği, destekleme uygulamaları ve sistem girişi' konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Asım SELEN ve DAP birimi Teknik personelleri ile konuyla ilgili olarak İlçe Müdürlüklerinde görevli personeller katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Turan KARAHAN; “Bakanlık olarak hayvancılığın geliştirilmesine yönelik farklı dönemlerde değişik konularda üreticilerimize destekler veriyoruz. Özellikle canlı hayvan desteklerine yönelik 2015 yılına kadar %40 hibe ile süt sığırcılığı desteği verildi. 2015 yılından sonra canlı hayvan desteği yapılmadı. En son Bakanlar Kurulu Kararı ile damızlık hayvancılığın geliştirilmesine yönelik %30 hibe şeklinde düve desteği kararı alındı. Bizler bu desteği Bakanlık adına İl Müdürlüğü olarak uygulayacağız. Düve alım desteği müracaatları; 11 Eylül 2017 de başlamış olup, 10 Ekim 2017 tarihinde kadar devam edecektir. Damızlık gebe düve birim fiyatı 8 bin 500 TL olarak belirlenmiş, 8 ila 13 aylık boş damızlık dişi için de 5 bin TL üst limit belirlenmiştir. Bu desteğin % 30 hibe şeklindedir. Destekten en az 20 baş en fazla 200 baş olarak faydalanabileceklerdir. Destekten faydalanacak kişiler özellikle HAYBİS'e kayıtlı, sığır işletmesi olan, daha önce damızlık hayvan desteğinden faydalanmamış kişiler olmalıdır. Düve alım desteği müracaatları il ve ilçe müdürlüklerinden yapılabilecektir” dedi.

İl Müdürü KARAHAN konuşmasının sonunda toplantıya katılan teknik personele görev yaptıkları yerlerde vatandaşlara canlı hayvan desteğini anlatmalarını bu konu ile ilgili toplantılar yaparak onların bu destekten faydalanmalarını istedi.

Toplantı DAP biriminde görevi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet KARACA'ın sunumu ile son buldu.

TARIMDAN HABER