Bu konuda Konya Ereğli'de koyunculuk yapan Mehmet Boz'un sosyal medyada paylaştığı video izlenme rekoru kırıyor.

Sosyal medya hesabında paylaştığı video ile “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol" projesine eleştirilerini dile getiren Boz, küçük üreticinin toprağının olmadığını, toprağı olanların ise hali vakti yerine olan ve bu desteğin hakkını verecek kişiler olmadığını savundu. Boz konuşmasının devamında, bu desteğe bu toprak sahiplerinin başvurup koyunları alıp “iflas" gibi gerekçelerle 1 birimden aldığı koyunu başkasına bir buçuk birimden sattığını ve bu şartlarda desteğin hiçbir işe yaramadığını ifade etti.

SADECE 300 KOYUN DESTEĞİ YETMEZ

Boz paylaşımında, küçük üreticinin düşünülmeden yapılan bu projelerin başarısız olacağını vurguluyor. Boz, “Öncelikle halihazırda bu işi yapan üreticilerin desteklenip, durumlarının iyi hale getirilmesi ve verilecek desteklerin üreticiyi ileriye götürmesi gerek, Şu an verilen destekler bile istismar ediliyor, devletin verdiği koyun başına 25 TL desteğin, ortalama 5 TL'sinin dosya masrafı vs gibi gider kalemleri ile devlete geri döndüğünün, 5 TL'sinin birliklerine aidat ve küpe parası gibi masraf kalemleri ile gittiğinin kalan paranın ise yüksek fiyatlı yem ve akaryakıt parası gibi gidiyor" diyerel üreticinin bu yükün altında ezildiğine dikkat çekti.

ET SORUNUNUN BİTMESİ İÇİN KÜÇÜK İŞLETMELER DESTEKLENMELİ

Ülkede son günlerin gündem konusu olan pahalı et ve ithal et ile bu pahalılığın düşürülmesi konusuna da değinen Mehmet Boz, yerli üretici düzgün projelerle desteklenmediği sürece ve küçük işletmelere gereken değer verilmediği sürece pahalı et sorununun bitmeyeceğini söyledi. Devletin mera ve yem sorunu olmayan yayla bölgelerine çiftlikler kurup, bu çiftlikleri üreticilere belli bir kira karşılığında vermesi gerektiğini savunan Boz, küçük üreticinin bu desteklerle büyütülüp ithale gerek kalmadan yerli sermaye ile üretilen etlerle sorunun çözüleceğini söyledi.

İşte o sosyal medyada paylaşım rekoru kıran video...

https://www.youtube.com/watch?v=q0_vbAJztSA

TARIMDANHABER