Bakan Çelik; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticileri, İnegöl, Karacabey, Mustafa Kemalpaşa ve Yenişehir ilçeleri Ticaret Borsası ve Odaları yöneticilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Bakanlık makam toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede Bakan Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Nisan ayına kadar tamamlanması planlanan ve 7 bölgede gerçekleştirilecek bölgesel toplantılar çerçevesinde ayın 29'unda Bursa'da olmayı planladıklarını belirtti.

Bakan Çelik, Bursa'nın Türkiye'nin tarımsal üretimi için önemine değinerek, yürütülecek çok daha önemli projelerle şehrin ülke ekonomisi için daha da önemli bir noktaya geleceğine inandığını belirtti.

ÇİFTÇİ NE ALDIĞINI VE NE ALACAĞINI BİLECEK

Görüşmede Bakanlığın destek politikalarına da değinen Bakan Çelik, bu konuda yeni düzenlemeler yapılacağını belirtti. Bakan Çelik şunları söyledi: "Destek politikalarımızla ilgili düzenlemeler yapacağız. Söz konusu destekler, çok yaygın bir durumda. Biz hayvansal ve bitkisel desteklerin sayısını indirmeyi, bir araya toplamayı planlıyoruz. Böylece bu destek konusunu daha derli toplu hale getireceğiz ki, çiftçi ne aldığını ve ne alacağını bilsin."

CANLI HAYVAN BORSASI

Bakan Çelik canlı hayvan borsalarıyla ilgili olarak da, "Borsalar üreticinin değerini yükselten ve üretimi anlamlı kılan yerler. Geçen hafta Afyon'da canlı hayvan borsasına gittik. Muazzam bir tesis yapılıyor. Hayvan otelinden podyumuna, tribününe kadar her şey var. Hayvanı tribünden ve aynı zamanda internet üzerinden de izliyorsun, seçiyorsun, tartısını yapıyorsun, alımını yapıyorsun, kesiliyor ya da kesilmiyor. Hijyenik şartlarda alıp götürüyorsun. Başka illerde de bu yönde çalışmalar var. Umuyoruz ki Bursa da önümüzdeki günlerde bu konuda ön plana çıkacak" dedi.

Bakan Çelik'in değerlendirmelerinin ardından söz alan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa olarak Bakanlık'ın çalışmaları çerçevesinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, Bursa'daki canlı hayvan borsası tesisi konusundaki taleplerini iletti.

Toplantı sonunda Bakan Çelik köylünün, üreticinin 'işletmeci anlayışıyla' donanması gerektiğini belirterek, "Böyle bir yeni bakış açısı taşıyalım ki, tarımı belli bir noktaya getirelim. Bu konuda en büyük desteği de sizden alacağız. 'Biz doğruyu biliyoruz' demiyoruz. Beraber doğruyu bulup, gerekli çözümleri üreteceğiz" diye konuştu.