Kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşayan çiftçiye, verim kaybı oranında dekar başına 100 liraya kadar destek verilecek. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. 
Söz konusu karar; 2021 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak kuru şartlarda hububat ve baklagil üretimi yapan ve iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle Bakanlıkça belirlenen tarım havzalarında %30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere, bir defaya mahsus olmak üzere destekleme ödemesi yapılması amacıyla, uygulanacak desteğe ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

DESTEKLEME MİKTARI KAÇ LİRA OLACAK?

2021 yılında iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle Bakanlıkça belirlenen tarım havzalarındaki köylerde-mahallelerde Karar kapsamındaki yetiştirdikleri ürünlerinde %30 ve üzeri verim kaybı gören ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere (kamu tüzel kişileri hariç), ÇKS’de kayıtlı üretim alanları dikkate alınarak zarar oranlarına karşılık gelen, aşağıdaki miktarlarda doğrudan gelir desteği olarak destekleme ödemesi yapılacak.

KURAKLIK DESTEĞİ İLE İLGİLİ KARAR İÇİN TIKLAYIN