Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13. Etap kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Bakanlığımızca yürütülen 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleri konusunda yatırımcılara yönelik olarak Tarım ve Ormanİl Müdürlüğü toplantı salonunda 08.08.2019 tarihinde saat 10.00’ da  bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcımız Mehmet Şefik Türker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube MüdürüNaide ERDOĞMUŞ, teknik personeller ve yatırımcılar ile danışman firma yetkilileri katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan İl Müdür Yardımcımız Mehmet Şefik Türker, önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye'de tarımsal üretim açısından yaşanan en önemli sıkıntılardan birinin üretime katma değer katan işleme, paketleme ve pazarlama alanında olduğunu dile getirerek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı'nın bu yönüyle çok önemli olduğunu söyledi.

Ülkemizde üretilengıda ürünlerinde uygun olmayan hasat, taşıma ve depolama şartları yüzünden büyük kayıpların olduğunu hatırlatan İl Müdür Yardımcımız Mehmet Şefik Türker; ülke olarak daha düşük maliyetle, daha rekabetçi bir yapıyla tarımı, hayvancılığı ve kırsal kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerektiğini vurguladı.

Bakanlığımız tarafından 2006 yılında başlayan Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'yla bugüne kadar Diyarbakır’da164 tarımsal tesisin tamamlanarak faaliyete geçtiğini kaydeden İl Müdür yardımcımız Türker; 13. Etap içinde birçok tarımsal tesisin destekten faydalandırılacağını belirtti.

Yapılan desteklemelerin yıllar bazında, yapılan denetim ve anketlerle sonuçlarının ortaya çıktığını kaydeden İl Müdür Yardımcımız Mehmet Şefik Türker, artan rekabet şartlarının daha fazla çalışmayı gerektirdiğini belirterek, Diyarbakırlı çiftçi ve yatırımcıları bu teşviklerden yararlanmaya davet etti.

Yapılan konuşmanın ardından Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube MüdürüNaide ERDOĞMUŞ ile teknik personeller tarafından katılımcılara, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında sağlanan hibe destekleri ve başvuru şartları hakkında bilgiler verilerek yatırım niteliğinde olan yeni tesislere, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme, Kırsal turizm işletmeleri, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri ile bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırım konularında hibe desteğinin verileceği belirtilerek, yöneltilen soruların cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.

Tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere Bakanlığımız tarafından verilen %50 hibe desteği başvuruları 30 Eylül 2019 tarihinde sona erecek."