Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırşehir'de Ak Parti'nin seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Pakdemirli, tarım ve hayvancılıkta üreticilere ve çiftçilere verdikleri destekleri anlattı.

Burada çiftçiye, “Derdinizi, sıkıntılarınızı biliyoruz” diye konuşan Pakdemirli, tarım girdilerinin dövizden kaynaklanan artışlar nedeniyle arttığını kaydetti. Bunları mümkün mertebe imkanları çerçevesinde yardımcı olacaklarını dile getiren Pakdemirli, “Artan girdi maliyetlerini azaltmaya çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Tarım ve hayvancılık desteklerini bu ay içerisinde bitireceğiz. Yem fiyatlarını da aşağı çekmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan Ürün Alım Garantili Tarımsal Üretim Projesi, pilot il olarak belirlenen Kırşehir'de Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından imzalanan protokolle hayata geçirildi.

Pakdemirli burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Sözleşmeli tarımda daha çok üreticinin hakkını koruyacak bir kanun tasarısı üzerinde çalışıyoruz. Sanayici bir malı alırken fiyat aleyhinde geliştiği zaman sözleşmeyi bir kenara bırakıyor, serbest piyasadan alıyor. Bunu karşılıkı olarak düzenleyeceğiz. Üreticiler baştan alacağı parayı bilecek, hesabını kitabını ona göre yapacak. Sözleşmeli tarım bu açıdan çok önemli. Burada da bunun iş birliği protokolü imzalanacak. Kooperatifler var, biz varız. Değerli belediyemiz var. 18 bin dekar arazide sözleşmeli tarım yapılıyor olacak. Bunun da Kırşehir'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

TARIMDANHABER