Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, çok iddialı bir açıklama yaparak kuraklıktan etkilenen çiftçinin, gübre zammından etkilenmeyeceğini ileri sürdü. İl Müdürünün bu açıklaması çiftçinin tepkisini çekerken, “Bir il müdürü sahadan ve çiftçiden bu kadar mı habersiz olur?” eleştirilerine neden oldu. 

2024'DE ÖDENECEK DESTEK BİR MÜJDE OLARAK AÇIKLANDI 

Habervegundem.com’un haberine göre, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, buğday, arpa ve çavdarda ödenecek olan gübre desteklemesinin yüzde 100 artırılarak 16 TL'den 32 TL'ye çıkarıldığını belirterek, “Dolayısıyla çiftçinin şu an kullanmış olduğu gübrede meydana gelen zamlar telafi edilmiş olacak. Çiftçiler gübreye gelen zamdan etkilenmeyecek" dedi. 

İl Müdürü Atalar’ın bu açıklaması çiftçinin tepkisini çekerken, sahadan ve çiftçiden ne kadar kopuk olduğunu da gözler önüne serdi. Hububat grubunda 32 liraya çıkarılan gübre desteği, 2022 yılında ekilecek ve 2023 yılında hasat edilerek, 2024 yılında ödenecek destekleri kapsıyor. Yani mevcut durumda gübreye gelen fahiş zamların altında ezilen çiftçiye hiçbir katkısı olmayacak. 2024 yılında çiftçiye ödenecek destek miktarının çiftçiye bir müjde şeklinde açıklanması dikkat çekti.