Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği doğrultusunda yapılacak buzağı destekleme başvuruları 2 dönem halinde yapılacaktır. İlk dönem başvuruları 02.07.2018-31.08.2018 tarihleri arasında, ikinci dönem başvuruları ise 02.05.2019 - 01.07.2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yetiştiriciler, buzağı desteklemesi başvuru dilekçe örneklerini,İlçe Müdürlüklerimizden veya bağlı olduğu üretici / yetiştirici örgütlerinden temin edebileceklerdir.

Yetiştiricilerin desteklemeden faydalanabilmeleri için;

a.Sahip oldukları buzağılarının 01.01.2018- 31.12.2018 tarihleri arasında doğmuş olmaları,

b.Bakanlığın Türkvet ve E-ıslah kayıt sistemlerinde buzağıyla beraber doğduğu işletmenin ve annesinin kayıtlı olmaları, buzağının doğduğu işletmesinde en az 4 ay barındırılması,

c.Erkek buzağılarda şap, dişi buzağılarda brusella ve şap aşılarının uygulanmış olması gerekmektedir.

En az 50 baş dişi sığıra sahip işletmeler ise, İlçe Müdürlüğüne başvurmak ve listelerini İlçe Müdürlüğüne bildirmek suretiyle 4 aylık yaştan daha küçük buzağılarını satabilecekler ve bu buzağıların desteklemesinden faydalanabileceklerdir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan ALKAN; “Yetiştiricilerin buzağı desteklemesiyle ilgili mağduriyet yaşamamaları açısından, başvuru dönemlerinden sonra İlçe Müdürlüğü veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütlerinde yayınlanacak askı listelerini kontrol etmeleri, hata var ise hataların düzeltilmesi yönünde İlçe Müdürlüklerine yazılı bir dilekçe ile başvurmaları gerektiği” hususunda yetiştiricilerimize uyarıda bulundu.

TARIMDANHABER