Fuar alanını gezerek buradaki üreticilerle sohbet eden ve Tarım Kredi standına da konuk olan Bakan Çelik, tarımda proje sahibi 35 yaşın altındaki genç çiftçilere 30 bin liralık hibe desteği vermeye hazırlandıklarını belirterek “Ayrıca desteklerle, bir araya gelen ailenin ya da gençlerin, yerleşim biriminde, mahallede ya da köyde geçim kaynağı olabilecek imkânlara ulaşmalarını sağlayacağız. Şehirde yaşam zorluğu çeken gençleri köylere davet ediyoruz, onlara her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

11-14 Şubat tarihleri arasını kapsayan ve Tarım Kredi standında şirketlerden Gübretaş, Tarkim, İmece Plastik, TK Plastik, Tarım Kredi Yem ile Tareks Hayvancılık'ın yer aldığı fuarda şirketler tarafından üretilen tüketim maddeleri de sergilendi.

Fuar sonrası bir değerlendirme yapan İzmir Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun, “Açılıştan itibaren yoğun ilgi gören standımız ortaklarımızın yanında diğer üreticilerin de ilgi odağı oldu. Özellikle kadın üreticilerle genç üreticilerin ilgisi bizi oldukça memnun etti. Fuar boyunca standımızı ziyaret eden ve en iyi şekilde ağırlanan üreticilerimize her alanda bilgi verildi. Fuar, Kurumumuzun tanıtımı açısından çok verimli geçti." dedi.

Türkiye'nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir Gaziemir'de düzenlenen ve 250 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuarda yoğun ilgi gören Tarım Kredi standını İzmir Valisi Mustafa Toprak, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesiİrfan Karakaya ve Merkez Birliği Denetçisi Bünyamin Özbek de ziyaret ettiler.