Akçakoca ilçesinde bir markette kasiyer olarak çalışan, Uğurlu köyünde yaşayan Özge Dağgül, kazandığı parayla hem kız kardeşinin eğitimine hem de rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan babasına destek oluyor. Gelecek ay nişanlısıyla evlenmeye hazırlanan Dağgül, biriktirdiği parasıyla kendisine  çeyiz de almıştı. Dağgül'ün çeyizi, bölgede 17 ve 18 Temmuz'da yaşanan su baskını ve toprak kayması sırasında sel sularına kapıldı.

Sosyal medyadaki paylaşımında Dağgül'ün üzüntüsünü gören Bakan Bekir Pakdemirli, İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek'i arayarak, genç kızın tüm çeyizinin tekrar alınması talimatını verdi.

Bunun üzerine genç kız Düzce kent merkezindeki mağazalarda yeniden çeyiz alışverişi yaptı.

Büyük mutluluk yaşayan Dağgül, Bakan Pakdemirli ile cep telefonuyla görüntülü konuşarak, kendisine teşekkür etti.

"ÖZGELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK"

Bakan Pakdemirli, konuşmasında Dağgül'e, bu özel durumu görünce hemen kendisine yardımcı olmak istediğini ve evliliğinde bahtının açık olmasını dilediğini söyledi.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğuna işaret eden Pakdemirli, "Bu ve buna benzer afetlerle ilgili her türlü tedbiri aldık. Fakat zaman zaman böyle afetler ülkemizde ve dünyada oluyor. Rabb'im, böyle afetleri bir daha yaşatmasın. Biz de sizlerle iyi günlerde görüşelim." ifadelerini kullandı.

"Biz Özgelerimizin yanındayız." diyen Pakdemirli, "Özgelerimizin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Özgelerimizin umutlarını sele vermek istemiyoruz. Mala gelen cana gelmesin. Devletimiz yaraların sarılması adına elinden geleni yapacaktır." şeklinde konuştu.