Diyarbakır'da; 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' Kursiyerleri Sertifikalarını aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenledikleri “Sürü Yöneticiliği Elemanı Benim Projesi" kapsamında 2017 yıllı 1. Dönem Sürü Yöneticiliği Kursunu başarıyla tamamlayan 11 kursiyere sertifikaları verildi.

06-24.03.2017 tarihleri arasında 25 kursiyerin katılımı ile düzenlenen Sürü Yöneticiliği Kursuna devam eden 11 kursiyer yazılı, sözlü ve uygulama alanlarında yapılan sınavlarda başarı göstererek, sertifikalarını almaya hak kazandı. Sertifika dağıtımı İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene İl Müdürü Mustafa Ertan ATALAR, Hayvan Sağlığı ve Yem. Şube Müdürü Necattin GÖNÇ, kurumun personelleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde söz alan İl Müdürü Mustafa Ertan ATALAR, küçükbaş hayvancılığının ülke ekonomisindeki yeri ve önemine değinerek Bakanlığın uyguladığı desteklemelerle kırsalda hayvan sayısının artığı, yetiştiriciliğin cazip hale geldiği bu anlamda verilen eğitimin hem kalifiye eleman yetersizliğinin giderilmesi hem de eğitimli insanların yönettiği sürülerin daha sağlıklı daha işlevsel bir nitelik kazanacağını vurguladı. Konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kurslar Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile Merkezde 22, Çınar İlçesinde 2, Silvan ve Çermik İlçesinde 1 'er olmak üzere şu ana kadar toplamda 26 kurs düzenlenmiştir. Bu kurslar sonucunda toplam 413 kursiyere Sürü Yönetimi Kursu Katılım belgesi verildi.

2017 yılı içerisinde İl Müdürlüğü bünyesinde merkezde 7, Çermik, Lice ve Kulp ilçelerinde birer kurs olmak üzere toplamda 9 adet kurs düzenlenmesi planlanmaktadır. Düzenlenen Kursiyerlere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından her kursiyer için 20 TL/gün zaruri gider ödemesi ve iş ve meslek hastalıklarına karşı kursiyer sigortalanmaktadır.

Bakanlığın 2016 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 250 ve üstü anaç koyun- keçi varlığına sahip işletmelerde işletme sahibinin sürü yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp en az 5 ay kesintisiz sigortasını yatırması durumunda 5000 tl destekleme ödemesi almaktadır.

Diyarbakır'da sürü yönetimi istihdam desteklemesi kapsamında 2014 yılı içerisinde 6 işletmeye 30 Bin TL, 2015 yılı içerisinde 64 işletmeye 320 Bin TL olmak üzere toplam 70 işletmeye 350 Bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2016 yılı için ise 108 işletme sürü yönetimi istihdam desteğinden faydalanmak için kurumumuza başvuruda bulundu. 2017 yılı içerisinde desteklemeleri yapılacaktır.

TARIMDAN HABER