Tarım ve Orman Bakanlığının, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Su ürünleri yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hayvan refahının, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması için su ürünleri yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Su ürünleri yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları desteğine;

Su ürünleri yetiştiriciliğini yavrudan hasata kadar İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik kapsamında gerçekleştiren, 1/1/2018-31/12/2018 tarihleri arasında düzenlenen ve 2018 yılında geçerli olan İTU Sertifikasına sahip olan üreticiler ile

Balıkları işletmesine yavru balık olarak değil, daha büyük ve değişik ağırlıklarda temin etmek suretiyle yetiştiricilik yapan 1/1/2018-31/12/2018 tarihleri arasında düzenlenen ve 2018 yılında geçerli olan İTU Sertifikasına sahip olan üreticiler başvurabilecek.

Alabalık, çipura ve levrek türlerine destek verilecek.

Bir yetiştirici/üreticinin SÜİTUD'dan faydalanabileceği miktar çipura, levrek ve alabalık türlerinin toplamı için en fazla 250.000 kilogram (250.000 kilogram dahil) ile sınırlı olacak. Çipura, levrek ve alabalık türlerinde destek miktarı 25 kr./kg olarak belirlendi. Yetiştirici/üreticinin birden fazla yetiştiricilik işletmesi var ise bu işletmeler tek işletme olarak kabul edilecek ve destekleme ödemesi buna göre yapılacak.

TARIMDANHABER