Kırsal kalkınma yatırımlarının destekleme programı (KKYDP) kapsamında 2014 yılı içerisinde çiftçi ve üreticilere dağıtılan makine ve ekipmanların bakım ve onarımlarının yanı sıra kontrollerini de yapan teknik personel çiftçilerin kontrollerden memnun olduklarını belirtti.

Kontrolleri yapılan makine ve ekipmanların Merkeze bağlı köyler ve beş ilçede belirli periyotlar çerçevesinde yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; “2014 yılı içerisinde çiftçi ve üreticilerimize KKYDP kapsamında 530 makine ve ekipman dağıtılmıştır. Bu ekipmanların bakım onarım ve kontrolleri İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli teknik personellerimizce yıl boyunca belirli periyotlarda devam edilmiştir. Dağıtılan 530 makine ve ekipmanın şu ana kadar birçoğu kontrolden geçirilmiş olup, geri kalanların ise yılsonuna kadar kontrollerinin tamamlanması planlanmıştır. Kontroller aşamasında gerek bakım ve onarım, gerekse yanlış kullanmadan kaynaklı arızalar çiftçi ve üreticilerimize uygulamalı olarak anlatılarak sorunların yerinde çözümlenmesi sağlanmıştır. Hibe olarak alınan makine ve ekipmanların İl Müdürlüğümüzde gerekli resmi evrak işlemleri tamamlandıktan sonra kontrollerine başlanmıştır. Kontroller sonrasında Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne de bilgi verilmek suretiyle çalışmalarımız tamamlanmış olacak, çiftçi ve üreticilerimizin kontrollerden memnun oldukları bildirilmiştir. Makine kontrolleri kapsamında çiftçilerin makinelerden memnun olduğu belirtilirken, yeni alet ve makinelerle de tanışma isteklerinin olduğu bildirildi” dedi.